MAG IK EERLIJK TEGEN JE ZIJN? - Style by Raven

MAG IK EERLIJK TEGEN JE ZIJN?

Januari 2019

Als iemand er leuk uit ziet, geven we soms een compliment. Eigenlijk moeten we dit vaker doen, maar daar ga ik het vandaag niet over hebben. Wat doe je als iemand totaal geen gevoel heeft voor kleding en kleding draagt wat haar totaal niet flatteert? Deze vraag werd me vandaag gesteld en ik krijg hem vaker, dus wil ik er even aandacht aan schenken.

Vandaag ging het om een krachtige vrouw met een moeilijk figuur, een eigen zaak met veel aanzien in haar business. Ze laat zich altijd kleden in een dure kledingzaak. En dan komt het, met een budget van ongeveer € 5000,- wordt ze keer op keer in het nieuw gestoken. Helaas omdat ze er zelf geen gevoel bij heeft neemt ze alles van de verkoopster aan en toch slaat ze de plank mis. Zo mis dat mensen zich schamen om naast haar te lopen, omdat de accenten van de kleding altijd verkeerd liggen bij haar figuur.

De vraag was dan ook aan mij. Gerdien hoe vertel ik dit haar zonder te kwetsend over te komen? Ik ken haar wel, maar we zijn niet heel close.

Ten eerste vind ik het jammer dat ze voor zoveel geld eigenlijk wordt afgezet. Ook is het te betreuren dat een werknemer of een goede vriendin dit niet durft te zeggen, want met 55% beoordelen mensen je op je uiterlijk, 15% op je spraak en houding en maar 7% op de inhoud van wat je verteld.

Wat kan je doen om het gesprek aan te gaan?

  • Vragen of ze altijd door dezelfde verkoopster wordt gekleed en waarom deze bevalt?
  • Dat jezelf bij iemand een figuur- stijladvies hebt gekregen en dat dit zo’n eye-opener voor is geweest, dat het kopen van kleding nu een stuk makkelijker gaat nu je weet waar je op kan letten. Dat je eindelijk weet hoe je de mooie delen kan accentueren en de probleemzones weet te camoufleren.

Het blijft natuurlijk lastig, maar waarom gunnen wij niet iedereen een stralend uiterlijk om zo nog krachtiger in hun business te kunnen staan?

Liefs,

Gerdien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Style by Raven draait op SYS PlatformSYS Platform