STOP FAST FASHION - Style by Raven

STOP FAST FASHION

November 2018

We weten allemaal dat we bewuster moeten omgaan met ons milieu. We eten minder vlees en plaatsen steeds vaker zonnepanelen op ons dak.

Maar wat we niet doen is bewuster kleding kopen. De fashion industrie is naast de olie industrie de grootste milieu vervuiler ter wereld. Per spijkerbroek is er 20.000 liter water nodig. Hier kan 1 persoon ongeveer 30 jaar van drinken!

De fast fashion is de grootste boosdoener. Bloggers laten de laatste mode op youtube zien, zodat wij de kleding gaan kopen. Steeds meer mensen zijn fashionverslaafd, omdat je door de goedkope winkels lekker los kunt gaan. Veel kleding voor weinig.

We hebben helemaal geen overvolle kast nodig, want met 7 kledingstukken en 3 paar schoenen kunnen we al 78 combinaties maken.

Waarom hebben we een overvolle kledingkast nodig? Kleding hebben we nodig, maar ik vind het belangrijk dat we hier bewust mee omgaan.

Belangrijke weetjes over kleding:

  • 300.000 ton aan kleding wordt er gemiddeld per land vernietigd
  • (Goedkope) kleding worden met giftige chemicaliën geproduceerd
  • Het gif verdwijnt in rivieren wat grote invloed heeft op mens en dier
  • De katoen industrie gebruikt zoveel water, dat er rivieren en meren verdwijnen

Als consument hebben wij ook de macht. Als we allemaal bewuster kleding gaan kopen, moet de industrie hier iets mee doen. Het is nog niet te laat, maar het is wel vijf voor twaalf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Style by Raven draait op SYS PlatformSYS Platform